Klasická jahodová torta

Potrebujeme:

Cesto:, 4 PL práškového cukru, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, na hrot noža prášku do pečiva, citrónová kôra, , Plnka:, 250 dkg masla, ½ kg jahôd, mlieko, hladká múka, cukor

Ako na to:

Vymiešajte si žĺtka s cukrom, postupne pridávajte citrónovú šťavu. Z bielkov vymiešajte tuhý sneh. Do žĺtkov s cukrom pridajte najprv postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka tuhý sneh. Dajte piecť do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečte približne 30 min.
Plnkou naplňte tortový korpus, prekrojený na 2 polovice Povrch torty môžete ozdobiť zvyšnými jahodami a šľahačkou.

Plnka: Vymiešajte maslo s cukrom, pridajte posekané jahody a jahodovú šťavu (tú si pripravíte tak, že posekané jahody zasypete práškovým cukrom, odložíte do chladničky na cca 1 hodinu, kým jahody nepustia šťavu). Poriadne všetko vymiešajte.

07.05.2006

Podobné recepty