Beňušská pochúťka

Potrebujeme:

½ kg zemiakov (nie nové zemiaky), 100 g polohrubej múky, 4 strúčiky cesnaku, olej, tvrdý syr, kyslá kapusta, ½ kg kuracích pŕs,1 malé lečo (alebo čerstvé paradajky a paprika), mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 cibule, soľ a majoránka

Ako na to:

Postrúhame zemiaky. Pridáme múku, vajce, soľ, cesnak korenia a spravíme cesto, z ktorého na oleji vysmažíme placky. Na oleji podusíme cibuľu a pridáme na kocky pokrájané, osolené a okorenené mäso. Za občasného miešania dusíme. Na mäkké mäso vylejeme 1 lečo a ešte chvíľu dusíme. Dusené mäso s lečom rozložíme na placky. Posypeme nastrúhaným syrom. Ako prílohu podávame kyslú kapustu. Dobrú chuť!

14.03.2008

Podobné recepty