Pudingový koláč

Potrebujeme:

Cesto: 500 g hladkej múky, 30 g droždia, 50 g kryštálového cukru, 100 g Hery, 250 ml vody, 100 ml mlieka, 2 vajcia a štipka soli
Plnka: 2 Zlaté klasy + mlieko, 100 g hrozienok a 100 g hustého lekváru

Ako na to:

Všetky suroviny na cesto, okrem hery, spolu zmiešame a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú necháme 30 min. odpočinúť v chlade. Cesto potom rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, potrieme roztopenou herou a preložíme na 3x. Necháme odstáť, rozvaľkáme a preložíme na 4x. Posledné prekladanie bude opäť na 3x.
Medzi každým preložením necháme cesto 10 min. stáť v chlade. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme formičkou rovnaké štvorce, ktoré naplníme pudingom s hrozienkami. Rohy cesta poprekladáme do stredu a necháme 20 min. podkysnúť. Povrch potrieme vajíčkom a do stredu každého koláča dáme lyžičku lekváru. Pečieme pri 180-200 °C asi 15 min.

06.04.2008

Podobné recepty