Poľovnícke mäso

Potrebujeme:

600 g hovädzieho stehna, 60 g údenej slaniny, 100 g cibule, 60 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru, 80 g oleja, soľ, mleté čierne korenie 3 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, tymián, citrónová kôra, 30 g hladkej múky, 1 dcl bieleho vína

Ako na to:

Mäso prešpikujeme hranolčekmi údenej slaninky. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Keď sa zelenina opraží, dáme ju do hrnca, prilejeme trochu vody, počkáme, kým začne voda vrieť a pridáme osolené a okorenené mäso. Všetko ochutíme bobkovým listom, tymiánom a novým korením a dusíme najviac 30 min. pričom občas prilievame vodu. Potom mäso vyberieme, nakrájame na plátky, ktoré vložíme naspäť do hrnca a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Z múky a vody pripravíme zápražku, pridáme do hrnca a necháme prejsť varom. Nakoniec prilejeme víno a ešte chvíľu povaríme. Podávame s ryžou, knedľami alebo maslovými haluškami.

14.04.2008

Podobné recepty