Puding z artičokov

Potrebujeme:

2 konzervy artičokov, 150 g červenej cibule, soľ, biele korenie, 100 ml bieleho vína, 2 smotany na šľahanie, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 balíček plátkovej želatíny, tekvicový olej, 50 g slnečnicových semiačok, 200 g hrušiek, 1 šalát rukola, 50 g syru Niva, 50 g vlašských orechov, med, maces

Ako na to:

Sterilizované artičoky scedíme a rozdelíme na dve polovice. Jednu zľahka opečieme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, smotanu na šľahanie, biele víno a tekvicový olej a krátko spolu podusíme. Potom zmes rozmixujeme a do ešte teplej artičokovej masy pridáme napučanú želatínu. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme na masle. Zvyšné artičoky nakrájame na malé kocky a vsypeme do artičokovej masy. Tú striedavo s červenou cibuľou vrstvíme do pripravenej formy a potom odložíme stuhnúť do chladničky. Hotový artičokový puding vyklopíme na tanier, ozdobíme šalátom z ruccoly, vlašských orechov, Nivy, slnečnicových semien a hrušiek, ktorý sme pokvapkali citrónom, medom a tekvicovým olejom. Podávame ho s macesom a tekvicovým olejom.

14.05.2008

Podobné recepty