Karamelové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 250 g cukru krupice, 200 g ml. orechov (100g lieskových, 100g vlašských), 3 lyžice strúhanky, 3 lyžice hl. múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 ks obdlžníkových tortových oplátok
Poleva: 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka, 250 g masla
Ozdobenie: 4 lyžice nasekaných a nasucho opražených lieskových orechov

Ako na to:

Konzervu dáme do vody, 2 hod varíme a necháme vychladnúť. Maslo nakrájame na kocky a s vychladnutým kondez.uvareným mliekom dobre vyšľaháme. Necháme v chladničke vychladiť, tým nám to čiastočne aj stuhne.
Vajce ušľaháme s cukrom do peny, pridáme orechy, strúhanku a múku s práškom do pečiva. Z týchto prísad vytvoríme cesto. Na vysoký plech dáme papier na pečenie, naň položíme tortové oplátky a na ne rozlejeme predom pripravené cesto. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 25 min. Potom zvýšime teplotu a pečieme ešte ďalších 10 min, aby cesto bolo krásne doružova upečené.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom naň natrieme vychladnutú a čiastočne stuhnutú karamelovú hmotu. Celý povrch posypeme nasekanými a opraženými orieškami. Celý hotový zákusok je treba nechať v chlade odležať asi tak 2 hod.

04.08.2008

Podobné recepty