Smotanová bábovka

Potrebujeme:

250 g kryštálového cukru, 250 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, prášok do pečiva, čokoládová poleva

Ako na to:

Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú si vymastíme a vysypeme múkou. Do vajec s cukrom primiešame kyslú smotanu. Prisypeme časť múky a vymiešame. Zvyšok múky zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do cesta. Časť vymiešaného cesta vylejeme do pripravenej formy. Do zvyšku cesta primiešame kakao a vylejeme na bledé cesto do formy. Pri 200 stupňoch upečieme doružova. Po upečení a vybratí formy ju položíme na mokrú utierku (potom nemáme problémy s oddelením formy od koláča). Bábovku môžeme ešte poliať čokoládovou polevou.

03.07.2008

Podobné recepty