Fazuľová polievka so zeleninou I

Potrebujeme:

300 g koreňovej zeleniny, 200 g tmavej fazule, 150 g údeného mäsa, 150 g zemiakov, olej, bobkový list, celé čierne korenie, mletá červená paprika, soľ

Ako na to:

Fazuľu namočte na niekoľko hodín do studenej vody. Potom ju uvarte do polomäkka. Očistenú zeleninu pokrájajte na malé kocky a prudko orestujte v hrnci na oleji. Pridajte mleté papriku, soľ, korenie a bobkový list, zamiešajte, zalejte vodou, prisypte predvarenú fazuľu a spolu varte asi 30 min. Potom do hrnca pridajte nakrájané zemiaky, údené mäso a varte do zmäknutia. Hotovú polievku dochuťte soľou, korením. Podľa chuti môžete zjemniť smotanou.

04.10.2006

Podobné recepty