Papriková pomazánka

Potrebujeme:

3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40 dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky (250 ml), 6dcl oleja

Ako na to:

Očistíme červenú papriku, 3 feferónky a dôkladne ich vyumývame. Očistenú, umytú papriku a feferónky si nakrájame na rezančeky, feferónky aj s jadierkami.
Do veľkého hrnca na zaváranie si nalejeme 6 dcl oleja, potom prisypeme papriku, feferónky, 6 ks bobkového listu a pretlačíme 4 strúčiky cesnaku. Pridáme 15 dkg soli, prilejeme 1/2 l octu a paradajkový pretlak. Všetko zamiešame a varíme cca 30 minút.
Potom povyberáme všetkých 6 kúskov bobkového listu a rozmixujeme. Do rozmixovanej masy ešte pridáme 40 dkg kryštálového cukru a chvíľu povaríme.
Pomazánku ponalievame do zaváracích sklíčok a sterilizujeme 5 minút od bodu varu.

02.09.2008

Podobné recepty