Pečené zemiaky v šupke s tuniakovo-majonézovým dressingom

Potrebujeme:

veľké najlepšie nové zemiaky 1-2 ks, 1 konzervu drteného tuniaka, 1 malú majonézu alebo majolku, 1 malú konzervu kukurice, kečup, horčicu, korenie na dochutenie

Ako na to:

Na veľký tanier položíme papierový obrúsok alebo kuchynský papier a naň poukladáme umyté a osušené zemiaky v celku (aj so šupkou). Popicháme ich po vrchu vidličkou a dáme do mikrovlnnej rúry na 8-10 min. na teplotu 650-750 W (pri starších mikrovlnkách na najvyšší stupeň).
Zemiaky sa mierne predpečú a vyparí sa z nich voda. Následne ich preložíme na kuchynský plech bez použitia oleja a pečieme ich v rúre pri 200-220 C, pokiaľ nechytia zvrchu kôrku a zvnútra nie sú mäkké.
Medzitým si vymiešame majonézu s tuniakom a kukuricou - podľa chuti pridáme kečup a horčicu, trochu korenia a odložíme do chladničky.
Upečené zemiaky rozkrojíme v strede a navrch pridáme vymiešaný dressing.

03.09.2008

Podobné recepty