Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert

Potrebujeme: Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert

500 g jemného nízkotučného tvarohu
200 ml nízkotučného mlieka
1 balíček mletej čírej želatíny (20 g)
70 g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla)
1 PL kakaa
1 menší pomaranč
1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna

Ako na to:

Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru.

Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády.

Fotogaléria k receptu

16.03.2015 | autor:

Podobné recepty