Lístkové škvarkové pagáčiky

Potrebujeme:

650 g polohrubej múky, 300 g škvariek, 30 g droždia, 3 dcl mlieka na kvások, 50 g masti, soľ, 2 žĺtka, 1 vajce na natieranie pagáčikov

Ako na to:

150 g múky spracujeme so zomletými škvarkami na bochník. Zo zvyšnej múky a kvásku pripravíme cesto, pridáme masť, soľ, žĺtka, dobre vymiešame a necháme vykysnúť.
Cesto potom rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravenú tehlu zo škvariek, okraje cesta zložíme na seba ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme, zložíme dve a dve strany k sebe a necháme stáť asi 15 minút. Toto opakujeme ešte dva razy.
Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku prsta, povykrajujeme malé pagáčiky, ktoré natierame vajcom a pečieme v dobre vyhriatej rúre.

06.07.2014

Podobné recepty