Jablkový ovsený koláčik

Potrebujeme: Jablkový ovsený koláčik

Cesto:
3 vajcia
3 PL ovsená múka
2 PL kokos
1 ČL prášok do pečiva
45 g vanilkový proteín
2 PL hnedý cukor alebo iné vami používané sladidlo, prispôsobte množstvo vzhľadom na
sladivosť (stévia...)

Plnka:
1 ČL hnedý cukor
200 g jablká
arašidové maslo
škorica

Ako na to:

Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pokiaľ používate cukor, pridajte ho k bielkom a vyšľahajte spolu (ja som mala vanilkový proteín, ktorý mi to dostatočne osladil, takže som cukor nepridávala).V druhej miske prešľaháme mixérom aj žĺtka. Potom žĺtka pridáme do misy k bielkom a veľmi jemne premiešame stierkou. Žĺtka zamiešavame tak, že zdola jemne prehadzujeme bielka, nech hmota ostane nadýchaná.

V ďalšej miske si pripravíme suché suroviny, takže zmiešame ovsenú múku, kokos, prášok do pečiva a proteín. Túto zmes pridávame k vaječnej zmesi po tretinách, takže najprv prisypeme prvú tretinu a dobre s citom zamiešame, potom druhú a tretiu časť. Pokiaľ nemáte proteín, nahraďte ho ešte ovsenou múkou, aby bola konzistencia cesta zachovaná. Prípadne, ak sa Vám bude cesto zdať príliš jemné, môžete ešte pridať 1-2 PL ovsenej múky. Keď máme zmes premiešanú, vylejeme ju na formu jemne potretú maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, asi tak na 25 - 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Očistíme ich od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do menšieho hrnca a posypeme 1 ČL hnedého cukru. Dobre premiešame a necháme ich pustiť šťavu. Potom jabĺčka v hrnci prehrejeme, môžeme pridať troška vody, aby sa udusili a boli jemné.

Upečený koláčik necháme vychladnúť, a potom ho potrieme arašidovým maslom. Navrch dáme oblanšírované sladké jabĺčka, nakrájame a podávame.

Fotogaléria k receptu

01.06.2014 | autor:

Podobné recepty