Cestovinový bazalkový šalát

Potrebujeme:

balíček cestovín–vretienka, paradajkový pretlak veľký, 2 cibule, 2 PL bazalkového pesta (pasta zložená z naloženém čerstvej bazalky v olivovom oleji), cottage syr, petržlenovú vňať, bylinkovú soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, trochu cukru na dochutenie pretlaku

Ako na to:

Na olivovom oleji osmahnite 2 veľké cibule nakrájané na maličké kúsky do mäkka. Potom pridajte veľký rajčinový hustý pretlak, osoľte, okoreňte, pridajte 1 PL kryštálového cukru.
Do paradajkovej omáčky dajte 1-2 lyžice bazalkovej pasty a nechajte prejsť varom. Uvarte cestoviny, prepláchnite ich, nalejte na ne paradajkovo-bazalkovú omáčku, vysypte cottage syr a ozdobte petržlenovou vňaťou.

22.09.2008

Podobné recepty