Moonland cake (Mesačná krajina)

Potrebujeme: Moonland cake (Mesačná krajina)

4 vajcia
20 dkg kryštálový cukor
2 dcl olej
20 dkg hladká múka
1 prášok do pečiva
400 g kyslá smotana
200 g smotana 33%
1 vanilínový cukor
Granko na posypanie
1 l mlieko
2 ks čokoládový puding
kryštálový cukor podľa chuti (ja dávam 10 ČL na 1 l pudingu)
2 g Hera

Ako na to:

Čokoládové pudingy si rozmiešame s 1 l mlieka a kryštálovým cukrom. Na strednom ohni za občasného miešania privedieme k varu (keď začne hustnúť, vtedy miešame intenzívnejšie). Puding je hotový vtedy, keď sa na povrchu vytvárajú bubliny, ktoré rovno praskajú (vtedy je na bode varu a môžete ho odstaviť).
V miske si za pomoci elektrického mixéru rozmiešame vajcia s kryštálovým cukrom dopenista. Potom postupne prilievame za stáleho miešania olej. Nakoniec postupne pridáme, opäť za stáleho miešania, múku s práškom do pečiva. Vymiešavame dohladka asi 10 min.
Plech si vymastíme herou a vysypeme hladkou múkou. Cesto vylejeme na plech a ešte horúci puding naň pomocou lyžičky ponalievame. Nechajte aj nejaké medzery, aby malo cesto pri pečení kam vystúpiť. Pečieme 15 – 20 min. v rozohriatej rúre na 200°C.

Koláč je vtedy upečený, keď zapichnete špáradlo do najvyššej časti a na špáradle nezostane nič prilepené.

V miske si rozmixujeme šľahačku dotuha (pred šľahaním ju dajte na pár minút do mrazničky, lepšie sa mixuje), ale mixovanie moc neprežeňte, ak by sa vám zrazila – malé guličky, museli by ste začať znova.
Do tuhej šľahačky pridáme kyslú smotanu a jemne ju zapracujeme vareškou. Poleva by nemala byť moc tekutá, ale hustá.
Vylejeme ju na upečený a vychladnutý koláč. Trochu s ním potrasieme, aby bola poleva rovnomerne, na celom koláči (do strán – najprv doprava, a potom doľava, pár krát opakujte, kým nebude poleva rovnomerne rozliata).
Posypte grankom a dajte do chladničky. Koláč by mal minimálne 4 hodiny tuhnúť, aby sa dobre krájal.

Fotogaléria k receptu

21.05.2013 | autor:

Podobné recepty