Likérová bábovka

Potrebujeme:

250 ml vaječného likéru, 250 ml oleja, 125 g polohrubej múky, 125 g škrobovej múčky, 1 balíček prášku do pečiva, 250 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 5 vajec

Ako na to:

Vajcia rozbijeme a žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka, vanilínový cukor a druhú polovicu cukru vyšľaháme dopenista. Do žĺtkov s cukrom pridáme striedavo olej a likér. Premiešame, vsypeme škrobovú múčku a múku s práškom do pečiva. Zľahka primiešame sneh z bielkov a masu vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Pečieme v rúre pri 160 °C asi 55 minút.

01.04.2013 | autor:

Podobné recepty