Zemiaky na kyslo so sekanou a vajíčkom

Potrebujeme: Zemiaky na kyslo so sekanou a vajíčkom

4-5 zemiakov, 1 cibuľa, 250 ml smotany na varenie, soľ, ml. čierne korenie, vegeta, bobkový list, ocot, hladká múka, opečená klobása, sekaná alebo fašírka, vajíčko

Ako na to:

Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť spolu s ošúpanou cibuľou. Ochutíme ml. čiernym korením, vegetou, soľou a 1-2 bob. listami.
Keď sú zemiaky mäkké, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali cca 1 PL hladkej múky. Premiešame a necháme prejsť varom. Potom odstavíme, ochutíme octom a prip. korením a soľou.
Sekanú nakrájame a z oboch strán opečieme na panvici s trochou oleja.
Zemiaky na kyslo podávame so sekanou a vajíčkom uvareným natvrdo.

Fotogaléria k receptu

30.10.2012 | autor:

Podobné recepty