Utopené veľkonočné vajcia

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

varené zemiaky, mrazená mrkva a hrášok, sterilizovaná kukurcia, natvrdo uvarené vajcia, sterilizované uhorky, petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, práškový cukor, plnotučná horčica, jablko, zelená paprika, majonéza, biely jogurt, maslo

Ako na to:

Na panvici rozpustíme maslo a na ňom opražíme mrkvu s hráškom. Dochrumkava opraženú zeleninu vyberieme a dáme do misky, v tkorej budeme pripravovať šalát. Primiešame sterilizovanú kukuricu a zmes premiešame. Pridáme uvarené a ošúpané zemiaky, pokrájané na malé kúsky. To isté urobíme so sterilizovanými sladkokyslými uhorkami. Šalátovej zmesi dodá sviežu chuť petržlenová vňať.
A môžeme začať s prípravou dressingu. Do misky vylejeem majonézu a primiešame do nej biely jogurt. Zmes opatrne ochutíme práškovým cukrom, soľou a čiernym korením. Dressing poriadne premiešame a polovicu vylejeme na šalát. Teraz je ten správny čas na jablko. Krájame ho až na záver aby nezhnedlo, pridáme ho do šalátu a hneď vmiešame. Takto pripravený šalát, necháme odstáť, aby sme sa mohli venovať príprave vajíčok. Natvrdo uvarené ich ošúpeme a jemne prekrojíme na polovicu. Lyžicou vyberieme žĺtka a dáme do misky. K žĺtkom pridáme trošku pripraveného dressingu a horčicu. Žĺtkovú zmes dochutíme sooľu, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a poriadne rozmixujeme. Hotovou zmesou naplníme vylúpnuté bielka. Na ozdobnú misu poukladáme zelené listy. Na ne sformujeme kopčeky šalátovej zmesi. Potom na každý kopček položíme jedno pripravené vajíčko a utopíme ich v pripravenom dressingu. Utopené veľkonočné vajcia dozdobíme nakrájanou zelenou paprikou, podávame s čerstvým chlebom.

Fotogaléria k receptu

05.04.2012 | autor:

Podobné recepty