Mäsové guličky so zelerou vňaťou
400 g predného bravčového mäsa, Glutasol, 1/4 l lyžičky jedlej sódy, 1 lyžica červeného vína, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 bielko, 3 lyžice oleja, 100 g zelerovej vňate, 1 mladá cibuľka s vňaťou
Ako na to:Polovicu mäsa nadrobno pokrájame, druhú polovicu pomelieme, osolíme, pridáme glutasol, jedlú sódu, víno, sójovú omáčku a rozšľahaný bielok.
Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi urobíme menšie guľky, ktoré vyprážame za stáleho miešania na rozohriatom oleji.
Potom pridáme pokrájanú zelerovú vňať a nadrobno posekanú mladú cibuľku s vňaťou. Podlejeme trochou horúcej vody a podusíme.