Mäsové guličky so zelerou vňaťou

Potrebujeme:

400 g predného bravčového mäsa, Glutasol, 1/4 l lyžičky jedlej sódy, 1 lyžica červeného vína, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 bielko, 3 lyžice oleja, 100 g zelerovej vňate, 1 mladá cibuľka s vňaťou

Ako na to:

Polovicu mäsa nadrobno pokrájame, druhú polovicu pomelieme, osolíme, pridáme glutasol, jedlú sódu, víno, sójovú omáčku a rozšľahaný bielok.
Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi urobíme menšie guľky, ktoré vyprážame za stáleho miešania na rozohriatom oleji.
Potom pridáme pokrájanú zelerovú vňať a nadrobno posekanú mladú cibuľku s vňaťou. Podlejeme trochou horúcej vody a podusíme.

26.02.2012

Podobné recepty