Ischelské tortičky

Potrebujeme:

150 g hl. múky, 150 g mletých lieskových orechov (môžeme dať aj vlašské), 1 lyžička prášku do pečiva, 150 g cukru múčka, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1 vajce, 100 g zmäknutého masla
Zlepovacia náplň: 250 g marhuľovej marmelády
Na zdobenie: 100 g čokolády na varenie + 50 g rastlinného tuku = poleva, orechy

Ako na to:

Múku, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame. Pridáme vajcia, škoricu, štipku soli a cukor pretlačený s maslom. Premiesime a necháme 1 hodinu odpočinúť. Potom vyvaľkáme na l/2 cm plát a vykrajujeme z neho kolieska. Dávame do formičiek, ktoré vymažeme. Na plechu pečieme cca 200 °C asi 10 až 15 min. Potom ozdobíme polevou a orechmi.

17.12.2011

Podobné recepty