Slaný koláč s tuniakom a pórom

Potrebujeme:

180 g tuniaka, 150 g lístkového cesta, 1 pór, 1 paradajku, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, 120 ml smotany kyslej, 40 g syru cedar (prip. iný tvrdý syr), soľ a korenie

Ako na to:

Lístkové cesto vyváľkame na doske na tenko. Vložíme do formy, kraje obrežeme a takto nachystané cesto dáme do chladničky. Zatiaľ si nachystáme zeleninu. Do misy dáme na malé kocky nakrájaný pór, paradajku, tuniaka, nastrúhaný syr a pretlačený cesnak. Zmes dobre premiešame, osolíme a okoreníme.
Do druhej misky dáme smotanu, vajíčka a dobre spolu vymiešame. Vajíčkovo-smotanovú zmes vylejeme do tuniakovej zmesi a premiešame. Zmes dáme do formy, uhladíme, vložíme do rúry a pečieme pri 200 C, asi 30-40 min.
Po upečení môžeme ozdobiť zeleninou podľa fantázie.

21.09.2008

Podobné recepty