Cestoviny plnené špenátom a syrom

Potrebujeme:

cestoviny veľké mušle cca 350 g, 250 g syru riccota alebo jemného tvarohu, 150 g tvrdého syra, 1 balenie špenátu (listov nie pretlak), 1 strúčik cesnaku, 500 ml paradajkovej drene (passata), soľ, korenie a trocha muškátového orechu

Ako na to:

Cestoviny uvaríme, ale nie do veľmi mäkka, aby sa pri plnení netrhali.
Špenát rozmrazíme v mikrovlnke a lyžicou vytlačíme prebytočnú vodu. V miske zmiešame paradajkovú omáčku s jedným strúčikom cesnaku a rozotrieme na dno pekáča.
Do kuchynského robota vložíme špenát, ricottu (alebo tvaroh) a nastrúhaný tvrdý syr a všetko zmixujeme. Špenátovo syrovú zmes osolíme, okoreníme, nastrúhame trochu muškátového orieška a touto zmesou naplníme sáčok, na ktorom odstrihneme jeden rožtek a plníme cestoviny.
Keď sú cestoviny naplnené môžeme to celé posypať parmezánom, alebo zvyšným syrom, prip. ešte píniovými orieškami. Zmes prikryjeme a dáme celé do rúry prehriať. Po chvíli zapečieme a podávame so šalátom.

18.10.2008

Podobné recepty