Kuracie prsia s kari ryžou a mandľami

Potrebujeme:

Mäso: 1 kg umytých a vykostených kuracích pŕs, 2 vajcia, 3 PL horčice, vegetu, červenú papriku sladkú, soľ, korenie, grilovacie korenie, drvenú rascu, majoránku, 1 PL sójovej omáčky, 0,5 dcl červeného vína, 3 strúčiky cesnaku, olej, sterilizovaná kukurica v sladkom náleve, múka
Ryža: 2 šálky ryže, soľ, kari korenie, olej, voda, 300 g mandlí

Ako na to:

Do misky rozbijeme 2 vajcia, pridáme horčicu, soľ, červenú papriku, grilovacie a čierne korenie, sójovú omáčku, víno, majoránku a olej. Rozmiešame a pridáme roztlačený cesnak.
Do marinády naložíme mäso a odložíme do chladničky. Ideálne je pripraviť si mäso v marináde deň dopredu.
Dáme spariť mandle. Vychladnuté mandle olúpeme a nakrájame. Mandle nasypeme na rozpálenú panvicu s troškou oleja a na miernom ohni (rýchlo sa pripália) upražíme do zlatista. Na oleji opražíme ryžu, podlejeme vodou (na jednu šálku ryže 2 šálky vody), osolíme, pridáme kari korenie a privedieme do varu.
Keď sa voda odparí na úroveň ryže, odstavíme a necháme pod pokrievkou dusiť ešte cca 15 minút. Mäso vyberieme z chladničky a dôkladne premiešame.
Rozpálime panvicu s olejom a pridáme mäso a kukuricu - podľa chuti. Sprudka opečieme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou.
Keď je mäso mäkké, rozmiešame hladkú múku s troškou vody, podlejeme (na zahustenie) a necháme ešte raz prejsť varom.
Pri servírovaní mandľami posypeme ryžu.

31.08.2008

Podobné recepty