Piškótový krémeš

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 200 g jemného kryštálového cukru, 250 g polohrubej múky, 5 lyžíc vody, 1 prášok do pečiva
Krém: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g Hery, 250 g práškového cukru, vanilkový cukor, 2 lyžice polohrubej múky, 2 balíčky BeBe keksov
Polev: čokoláda na varenie + trocha cery

Ako na to:

V litri mlieka rozmiešajte 2 zlaté klasy, cukor, vanilkový cukor a 2 PL polohrubej múky. Uvarte hustý puding a nechajte ho dôkladne vychladnúť - často ho miešajte, aby sa na pudingu neurobila koža, výsledný krém by mal hrudky.
Zatiaľ upečte piškótové cesto. Žĺtka s cukrom vymiešajte dopenista. Do peny z cukru a žĺtkov primiešajte 5 PL vody. Pridajte polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vyšľahajte tuhý sneh z bielkov a pridajte k žĺtkovej zmesi.
Cesto rozotrite na vymastený plech riadne posypaný múkou a dajte do vyhriatej rúry upiecť.
Vo veľkej mise vymiešajte dopenista jednu heru a pomaly po lyžičkách vmiešavajte do hery vychladnutý puding. Krém je hotový. Krém rozotrite na vychladnutý upečený plát, starostlivo ho porozotierajte a môžete ukladať strechu krémeša.
BeBe keksy naukladajte vedľa seba, snažte sa medzi nimi urobiť drobné medzierky, kde budete krájať krémeš na jednotlivé kúsky podľa veľkosti keksov. Vrch oblejte čokoládovou polevou a dajte schladiť do chladničky na pár hodín.
Krájajte opatrne horúcim nožom a to tak, že si nôž namočíte na pár sekúnd do horúcej vody, utrite ho servítkou a pomaly robte zárezy, aby sa čokoláda roztopila a umožnila rez.

25.07.2008

Podobné recepty