Barónkine rezy

Potrebujeme:

Cesto: 450 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 4 žĺtky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 Hera
Plnka: 1 kg postrúhaných jabĺk, škorica, 4 bielky, 150 g práškového cukru

Ako na to:

Suroviny na cesto spracujte a rozdeľte na tri časti. 2/3 cesta rozložte na plech (plech netreba ani vymastiť ani vysýpať múkou). Zvyšnú tretinu cesta uložte asi na 30 minút na chladné miesto. Čím je cesto tuhšie, tým lepšie sa s ním bude pracovať.
Na cesto pripravené na plechu rovnomerne rozložte postrúhané jablká. Predtým však z nich vytlačte šťavu, inak by cesto zostalo veľmi mokré! Posypte škoricou.
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a postupne doň zašľahajte 150 g práškového cukru. Vzniknutou penou potrite jablká. Navrch nastrúhajte zvyšnú tretinu cesta. Upečte v predhriatej rúre, pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút.

25.06.2008

Podobné recepty