Tiramisu

Potrebujeme:

(12 porcí)
½ šálky cukru alebo aspartamu v odpovedajúcom množstve, 1 šálku netučného syra cottage, 1 šálku nízkotučnej smotany, 2 lyžice umu, 1 šálku nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného syra, 1 ¼ šálky horúcej vody, 4 lyžičky granulovanej espresso kávy, 40 piškôt (klasického tvaru, nie detské), ½ šálky kakaového nesladeného prášku

Ako na to:

Prvých 6 prísad dohladka zmixujte. V hrnčeku rozpusťte espresso v horúcej vode, 20 piškôt nalámajte na polovice, namočte do kávy, poukladajte na dno tortovej formy a na ne natrite vrstvu tvarohovej zmesi. Poukladajte ďalšiu vrstvu piškôt (20 polovičiek) namočených v káve, natrite ďalším dielom tvarohovej zmesi, pridajte zostávajúci zvyšok namočených piškôt a natrite zvyškom tvarohovej zmesi. Povrch formy potom zakryte mikroténovou potravinárskou fóoliou a vložte ju do chladničky na 3–8 hodín. Posypte práškovým kakaom a môžete podávať.

23.12.2007

Podobné recepty