Tiramisu

Potrebujeme:

piškóty, rum, pohár silnej čiernej kávy, 2 sladké smotany, 2 nátierkové maslá neochutené, 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru, na posypanie kakaový prášok, mixér so šľahacími metlami

Ako na to:

Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu.

23.12.2007

Podobné recepty