Polievka z kapra

Potrebujeme:

1 kg kapra, soľ, 10 g masla, 20 g hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 30 g cibule, 1,5 l vody, ocot, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, 1 dl kyslej smotany

Ako na to:

Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku, postrúhanú cibuľu a trocha opražíme. Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí.
Podávame s opraženou žemľou.

16.11.2007

Podobné recepty