Tuniak s rozmarínovo - paradajkovou omáčkou

Potrebujeme:

½ kg paradajok (paradajkový pretlak), 600 g tuniaka, 2-3 PL oleja, 1 malý pohár bieleho vína, 4 strúčiky cesnaku, maslo, citrónová šťava, 1 vetvička rozmarínu, soľ

Ako na to:

Tuniaka nechajte rozmraziť, potom ho opatrne rozoberte, aby filety zostali celé. Každú polejte citrónovou šťavou a nechajte niekoľko hodín odstáť.
Rozpáľte olej, vhoďte doň cesnak, pokrájané paradajky (paradajkový pretlak), vetvičku rozmarín u a nalejte malý pohár bieleho vína. Osoľte a prikryté nechajte variť 10 min. Vymastite veľkú ohňovzdornú misu, poukladajte vedľa seba (bez šťavy) rybacie rezy a polejte ich precedenou paradajkovou omáčkou. Na vrch položte malé kúsky masla a pečte v rúre asi 15 min. Pri podávaní ich posypte strúhaným syrom a obložte makarónmi.

24.09.2006

Podobné recepty