Jahňacie kotlety po provensálsky

Potrebujeme:

6 hrubých jahňacích kotliet, , 60 g masla, hrubá soľ, korenie, , Pasta:, 4 strúčiky cesnaku, 3 stonky bazalky, 0, 5 pohára olivového oleja, trocha soli

Ako na to:

Pasta: Cesnak očistite a ľahko rozdrvte, dajte ho do mažiara s trochou soli a bazalkovými lístkami (6 si nechajte na ozdobenie) a pridávajte olivový olej, až kým vám nevznikne krémová hmota.
Kotlety z oboch strán ľahko okoreňte a potrite pastou. Opekajte ich na grile. Treba ich raz obrátiť.
Predhrejte misu, položte na ňu kotlety, každú ozdobte kúskom masla a lístkami bazalky.

Ako prílohu podávajte 500 g varených fazuľových strukov s maslom a petržlenovou vňaťou.

03.03.2007

Podobné recepty