Treska na neapolský spôsob

Potrebujeme:

1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 väčšiu cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, 2, 5 dl červeného vína, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 60 g mandlí, citrón

Ako na to:

Do väčšieho kastróla dáme 2 lyžice masla a na drobno posekanú cibuľu, ktorú necháme speniť. Pridáme ryžu, zamiešame, aby sa zamastila. Zalejeme pohárom bieleho vína a premiešame. Osolíme, pridáme hovädzí vývar alebo bujónovú kocku a vodu, postupne, po naberačkách a občas pomiešame, až je ryža uvarená al dente, t. j. nie rozvarená, stiahneme z ohňa, pridáme 2 lyžice masla, podľa chuti trochu korenia a veľa postrúhaného parmezánu. Premiešame. Prikryjeme a necháme asi 3minúty odpočinúť až potom podávame.

07.02.2007

Podobné recepty