Sójové plátky v paradajkovej omáčke

Potrebujeme:

sójové plátky, paradajkový pretlak, 50 g hladkej múky, 50 g masla, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list, cukor, štipka škorice, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL vegety

Ako na to:

Sójové plátky si predvarte vo vývare zo zeleninovej kocky alebo masoxu, prípadne vo vode ochutenej soľou a vegetou. Nechajte ich v nej vychladnúť.
Medzitým si pripravte z vyššie uvedených surovín paradajkovú omáčku: nadrobno pokrájanú cibuľku orestujte na masle, pridajte múku, opražte, pridajte pretlak, podľa potreby vodu, korenie, soľ a povarte. Dochuťte ostatnými surovinami. Potom omáčku rozmixujte, vložte naspäť nové korenie aj bobkový list vo vajíčku a dochuťte ju cukrom, škoricou, vegetou a citrónovou šťavou. Nech už pripravíte omáčku akokoľvek, po dohotovení do nej vložte poriadne vyžmýkané vychladnuté sójové plátky. Tie môžete na rozpálenom oleji najprv opiecť do zlatista a potom ich vložiť do omáčky.
V jednom i druhom prípade ich nechajte v omáčke poriadne uležať. Mali by sa v nej váľať minimálne hodinu pred podávaním. Najlepšie je však pripravovať jedlo deň - dva vopred, aby sa plátky dobre v omáčke odležali a nasiakli jej chuťou. Podávajte s parenou alebo žemľovou knedľou, či zemiakmi.

24.11.2006

Podobné recepty