Falošná držková polievka

Potrebujeme:

2 cibule, rastlinný olej, 1 balík sójových plátkov, sójová omáčka, mletá červená paprika, 4 PL ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, majoránka

Ako na to:

Cibuľu pokrájajte nadrobno a speňte ju na troche oleja. Pridajte suché (nenamočené) sójové plátky, ktoré ste pokvapkali sójovou omáčkou a nechali ju chvíľu nasiaknuť. Osmažte, podlejte trochou vody a duste 20 min. Potom odstavte, nechajte vychladnúť a pokrájajte na malé kúsky, pásiky a odložte (použite ich ďalej ako držky). Druhú cibuľu speňte na oleji, pridajte mletú červenú papriku, pripravené sójové držky a podlejte vodou. Duste do polomäkka. Potom doplňte vodou (alebo bujónom z kocky) a vsypte ovsené vločky. Dovarte do mäkka. Hotovú polievku podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením a dochuťte rozotreným cesnakom a majoránkou. Môžete zahustiť múkou, rozmiešanou vo vode.

TIP: Ak používate nepredvarené plátky, výsledný produkt má troška nasládlu sójovú chuť. Odstránite ju tak, že plátky najprv povaríte v osolenej vode. Potom ich necháte vychladnúť, tekutinu z nich vytlačíte a ďalej postupujete podľa receptu, ako zo suchými plátkami. Príprava polievky sa tým predĺži o čas, potrebný na predprípravu sójových plátkov.

23.04.2006

Podobné recepty