Jahodová torta s mascarpone

Potrebujeme:

3 vajcia, 215 g cukru, strúhaná kôra z 1 citróna, 75 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 1 ČL prášku do pečiva (vrchovatú), 600 g jahôd, 1 sáčok červenej tortovej polevy, 50 ml jahodového sirupu, 250 ml smotany na šľahanie, ½ kg netučného tvarohu, ¼ kg mascarpone, 2 PL citrónovej šťavy, 2 vanilkové cukry, 1 PL posekaných pistácií, 1 marcipánový zajačik (nemusí byť), farebné cukrové dražé, papier na pečenie

Ako na to:

Z bielkov a 3 PL vody ušľahajte tuhý sneh. Do snehu zašľahajte 100 g cukru. Postupne po jednom zašľahávajte žĺtky a vmiešajte citrónovú kôru. Múku zmiešajte so škrobovou múčkou a práškom do pečiva, preosejte a opatrne zamiešajte do cesta.
Tortovou formu (s priemerom 26 cm) vyložte papierom na pečenie a naplňte cestom. V stredne teplej rúre pečte asi 20 min. Nechajte vychladnúť. Korpus uvoľnite z formy a vodorovne rozkrojte tak, aby spodní bol hrubší.
Jahody rozpoľte a 8 poliek odložte bokom na zdobenie. Zvyšnými jahodami obložte spodní diel korpusu. Tortovú polevu v prášku rozmiešajte s 1 PL cukru a 200 ml vody. Pridajte jahodový sirup a krátko povarte. Polevou prelejte ovocie. Tortu na 30 min. uložte do chladničky.
Smotanu vyšľahajte dotuha Tvaroh vyšľahajte s mascarpone, citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom. Premiešajte so smotanou a 2/3 krému rozotrite na jahody. Prikryte druhým dielom korpusu a ten potrite zvyšným krémom. Tortu uložte na 1- 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobte jahodami, pistáciami, cukrovým dražé a prípadne aj marcipánovým zajačikom.

24.07.2006

Podobné recepty