Zemiakové buchtičky

Potrebujeme:

½ kg hladkej múky, 1 vajce, trocha soli, 1 kocka droždia a toľko kyslého mlieka alebo bieleho nesladeného jogurtu, aby nám vzniklo vláčne cesto , , Plnka:, 1 kg uvarených zemiakov, 1 veľká cibuľa, 2 PL oleja, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, po 1 ČL majoránky a mletej rasce, trochu posekanej čerstvej alebo sušenej mäty piepornej

Ako na to:

Droždie rozmrvte rovno do preosiatej múky, pridajte ostatné prísady, vypracujte hladké vláčne cesto a nechajte ho vykysnúť. Rozvaľkajte ho, pokrájajte na štvorce, do ich stredu rovnomerne rozdeľte plnku, urobte buchtičky a poukladajte ich vedľa seba na vymastený plech. Na bokoch ich pri ukladaní pomastite tukom, aby sa pri pečení nezlepili. Vrch potrite rozšľahaným vajcom (alebo zvyšným tukom) a v predhriatej rúre upečte do zlatista.

Plnka: Uvarené zemiaky dobre popučte. Na oleji upražte nadrobno posekanú cibuľu, pridajte ju do zemiakov, posoľte, okoreňte, dobre premiešajte a po vychladnutí ňou plňte buchtičky.


TIP: Pre vylepšenie plnky môžete pridať aj opraženú slaninku alebo šunku, šunkovú salámu, zvyšné pečené, či údené mäso...

17.09.2006

Podobné recepty