Zemiakové placky s lososom

Potrebujeme:

300 g čerstvého lososa (bez kože), šťava z 1/2 citróna, soľ, korenie, 2 lahôdkové cibuľky, 2 lyžice pokrájanej pažítky, 1 lyžica kapár, 9 lyžíc slnečníc. oleja, 500 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 lyžica petržlenovej vňate

Ako na to:

Rybu umyjeme, prípadne vykostíme. Potom ju nadrobno posekáme, vložíme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a nadrobno posekáme. Spolu s pažítkou, kapary a 4 lyžicami oleja vmiešame do lososa, priklopíme a necháme asi 10 min. odležať.
Zemiaky olúpeme a na strúhadle, s veľkými okami, nastrúhame. Dôkladne vysušíme v utierke, osolíme a okoreníme. Cibuľu nadrobno posekáme a spolu so sekanou petržlenovou vňaťou vmiešame do zemiakov.
V panvici rozohrejeme 5 lyžíc oleja. Na ňom po častiach upečieme po oboch stranách 12 placiek o priemere 10 cm. Vždy 2 placky obložíme, dáme na seba a prikryjeme treťou. Rozdelíme na taniere a prípadne prelejeme smotanovou omáčkou s kôprom.
Rada: Smotanovú omáčkou pripravíme z kyslej smotany, sekaného kôpru a soli s korením.

22.09.2011

Podobné recepty