Omeleta so zelerom a píniami

Potrebujeme:

2 stopky zeleru, 2 lyžice masla, 120 g pínií, 12 vajec, soľ, korenie

Ako na to:

Zeler očistíme, umyjeme, prípadne olúpeme. 4 mladé listy nadrobno posekáme. Stopky pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na kúsky dlhé asi 1 cm.
Rozohrejeme 1 lyžicu masla a zeler na ňom za stáleho miešania opekáme asi 8 min. Píniové oriešky nasucho opražíme. Vajcia rozšľaháme so 100 ml vody, soľou, korením a sekanou zelerovou vňaťou.
Rozpustíme 1 lyžicu masla, pridáme rozšľahané vajcia a na strednom ohni pod pokrievkou necháme asi 2 min. tuhnúť. Potom omeletu pokryjeme opečenými plátkami zeleru a smažíme ešte asi 1 min.
Obrátime a pečieme ďalšie 3 min. Potom omeletu znovu obrátime a posypeme píniami alebo mandľami.

Tip: Namiesto zeleru je možné použiť aj 2 kaleráby. Očistíme ich, olúpeme a pokrájame na rezance. Vňať posekáme a tiež pridáme do pokrmu.

20.09.2011

Podobné recepty