Dúbravská šunka

Potrebujeme:

4 hrubšie plátky šunky, 2 cibule, 2 PL masla, ½ ČL múky, 0, 4 dcl vína, ½ strúčika cesnaku, ½ ČL paradajkového pretlaku, štipka cukru, 1 PL smotany, 1 ČL nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Plátky šunky z oboch strán opečte a pridajte najemno nakrájanú cibuľu. Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, ktorú zrieďte 3 dcl vína. Pridajte rozotretý cesnak soľ, korenie, paradajkový pretlak, cukor a 10 min. povarte. Nakoniec dolejte podľa chuti zvyšné víno a zjemnite smotanou. Omáčkou prelejte plátky šunky a posypte petržlenovou vňaťou. Podávajte s pečivom alebo varenými zemiakmi.

28.09.2006

Podobné recepty