Jahňacie karé grilované

Potrebujeme:

8 ks jahňacích kotliet, olej, 2 lyžice octu, 1 lyžička sušenej mäty, petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica nahrubo potlčeného čierneho korenia,
Zelená fazuľka: 750 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 1 lyžička kari korenia, soľ

Ako na to:

Z mäsa odstránime tuk a okraje kotliet narežeme. Z 3 lyžíc oleja, octu, mäty, posekanej petržlenovej vňate, pretlačeného cesnaku, mletej papriky a korenia pripravíme marinádu.
Jednotlivé kotlety potrieme marinádou, zabalíme do alboalu a na noc odložíme do chladničky. Na druhý deň mäso osušíme, osolíme a grilujeme z každej strany po 6 min. Podávame so zelenou fazuľkou.
Zelená fazuľka: Na rozohriatom oleji opražíme kari korenie, pridáme scednú fazuľku, osolíme a niekoľko mminút dusíme. Nakoniec posypeme posekanou vňaťou.

28.04.2011

Podobné recepty