Mini lievančeky

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, ½ prášku do pečiva, 1 PL sekaného rozmarínu, 50 g čiernych olív, 260 ml mlieka, 2 ľahko našľahané vajcia, soľ, olej na smaženie, 200 g cherry paradajok, 180 g pevného kozieho syra, 4 PL tatárskej omáčky, 1 strúčik cesnaku

Ako na to:

V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, nasekaný rozmarín a olivy a pridáme väčšiu štipku soli. V inej miske zmiešame vajcia, mlieko a vlejeme do misy s múkou. Zmiešame vznikne husté cestíčko, ktoré necháme 5 min postáť. Rozohrejeme panvicu a jemne ju vymažeme olejom. Nalejem na ňu jednu lyžicu cestíčka a upečieme z oboch strán.
Pred servírovaním rozohrejeme gril, lievance a naukladáme na plech, na každý položíme kúsok kozieho syra a pol paradajky. Posypeme mletým korením. Krátko dozlatista zapečieme cca 3-5 min., ozdobíme ihličkami rozmarínu a kopčekom tatárskej omáčky zmiešanej s lisovaným cesnakom.
Tip: Prášok do pečiva možno podomácky nahradiť. 1 KL sa nahradí ¼ KL sódy bikarbóny + 3/8 KL vínneho kameňa (ten možno kúpiť napríklad v bio predajniach).

30.12.2010

Podobné recepty