Trojfarebný mliečny puding

Potrebujeme:

Dóza na 12 pudingov
350 g čerstvé mlieko, 350 g trvanlivá smotana, 150 g práškový cukor, 14 g želatína, 90 g biela čokoláda, 90 g varená čokoláda, 1 vanilka, jahody, smotana, piškóty

Ako na to:

Mlieko so smotanou, prášk.cukrom a želatínou, namočenou v studenej vode po dobu 10-tich minút, priveďte do varu. Pred primiešaním želatíny ju dobre vyžmíkajte. Všetko spolu dobre premiešajte.
Prefiltrujte mlieko a smotanu a rozdeľte ju na 3 časti. Do 1 misky dajte vanilku, do 2 bielu čokoládu a do tretej varenú čokoládu. Všetko rozmiešajte a nechajte všetko roztopiť a nechať trochu vychladnúť.
Začnite plniť formy. Prvý vlejte vanilkový krém. - odložte na 15 min. do chladničky, druhú vlejte bielu čokoládu - odložte do chladničky. Tretiu pridajte varenú čokoládu. Nakoniec pripravené formy vložte na celú noc do chladničky.
Predtým ako začnete servírovať vyklopte krémy na tanier, ozdobte ich jahodami, smotanou a piškótmi.

26.11.2010

Podobné recepty