Jemný tvarožnik

Potrebujeme:

250 g hladkej múky, 125 g masla, na špičku noža soli, 30 g práškového cukru, 1 žĺtok, 2 PL vody, 1 vanilkovú tobolku, 750 g tučného tvarohu, 4 PL oleja, 300 g cukru, 3 žĺtka, 40 g maizeny, 3 bielka

Ako na to:

Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo, soľ, cukor, žĺtok, vodu a všetko spolu zmiesime na cesto. Krehké cesto zabalíme do alobalu a odložíme na 1 hod. do chladničky odpočívať.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vanilkovú tobolku pozdĺž rozrežeme a vyškrabeme dreň. Tvaroh, žĺtka, cukor, olej, maizenu a vanilkovú dreň vymiešame do penista. Bielka vymiešame na tuhý sneh a zľahka zamiešame do tvarohovej hmoty.
Krehké cesto rozvaľkáme, vyložime ním dno a bočné steny tortovej formy a naplníme tvarohovou zmesou. Koláč pečieme 50-60 min. na druhej priečke rúry odspodu. Posledných 10 min. necháme dvierka rúry pootvorené. Upečený koláč necháme vychladnúť vo vypnutej a otvorenej rúre.

16.02.2010

Podobné recepty