Špenátové koláče

Potrebujeme:

Na cesto
1 kocku droždia, 300 ml mlieka, 1 lyžičku kryšt.cukru, 300 g varených zemiakov, 1 vajce, 500 g polohrubej múky, lyžičku soli
Na plnku:
200 g špenátu, 1 strúčik cesnaku, štipku muškátového orieška, 1 lyžicu olivového oleja, tuk na vymastenie plechu, soľ

Ako na to:

Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Vykysnutý kvások pridáme k nastrúhaným zemiakom. Potom pridáme vajce, soľ a múku. Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Z cesta vyváľkame placky a do stredu každej dáme špenát, ktorý sme uvarili, ochutili soľou, prelisovaným cesnakom, štipkou muškátového orieška a olejom.
Koláče kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 C dozlatista.

24.05.2009

Podobné recepty