Jahňacie rebierko plnené sušenými figami

Potrebujeme:

800 g jahňacieho rebierka, 200 g sušených fíg, olivový olej, 3 strúčiky cesnaku, soľ, grilovacie korenie, 20 g horkej čokolády, 0,02 dcl koňaku, 20 g maizeny, 20 kusov liči, 4 kusy čerstvých fíg, 800 g šošovice, 200 g mrky, 200 g zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, vegetu, mleté čierne korenie

Ako na to:

Umyté a porciované rebierka narežeme, vytvoríme vrecko, osolíme, okorením a plníme sušenými figami. Naplnené z oboch strán na rozohriatom olivovom oleji a odliate vodou dáme piecť do rozohriatej rúry.
Keď je mäso upečené, vyberieme ho, odstránime ihly a šťavu dochutíme kúskom horkej čokolády a koňakom. Podľa potreby necháme šťavu redukovať a zahustíme maizenou.
Pripravíme si šošovicové ragú: Vopred namočenú šošovicu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na rozohriatom oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a očistenú zeleninu pokrájanú na kocky. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a prikryté dušíme domäkka. Keď je zelenina hotová, primiešame uvarenú šošovicu.
Na tanier dávame ako základ šošovicové ragú a navrch jahňacie rebierka. Tanier môžeme zdobiť nakrájanou a stlačenou čerstvou figou a pár kúskami liči.

20.03.2009

Podobné recepty