Vianočný tunel

Potrebujeme:

6 vajce, 6 lyžíc kryšt.cukru, 1 lyžicu kakaa, rumovú príchuť
Plnka I.: 500 ml mlieka, 1 vanil.cukor, 2 Zlaté klasy, 150 g masla, 100 g prášk.curku, rumovú príchuť, kandizované ovocie
Plnka II.: 150 g strúhaného kokosu, 200 ml mlieka, 2 lyžice cukru, 50 g hrozienok

Ako na to:

Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista a postupne vmiešame múku. Do polovice cesta pridáme kakao a každú zvlášť upečieme na plechu vyloženom mastným papierom. Keď cesto vychladne, papier stiahneme.
Plnka I: Z mlieka, vanil.cukru a Zlatého klasu uvaríme kašu. Do vychladnutého pridáme maslo vyšľahané s cukrom, posekané kandizované ovocie a rumovú príchuť.
Plnka II: Kokos sparíme horúcim mliekom, pridáme cukor a hrozienka. Do formy uložíme tmavý plát tak, aby prečnieval o šírku formy. Natrieme ho plnkou I, prikryjeme druhým plátom a naň natrieme plnku II. Oboma „uzavrieme“ formu, zaťažíme a dáme do chladu. Potom formu prevrátime a tunel polejeme čokoládovou polevou.

13.12.2008

Podobné recepty