Dunajské vlnky

Potrebujeme:

Cesto: 2,5 dcl vody, 150 g bravčovej masti, 150 g hladkej múky, 6 celých vajec
Krém: 200 g kryštálového cukru, 0,5 dcl vody, 5 dcl mlieka, 1 a 1/2 balíčka Zlatého Klasu, 1 Hera
Na ozdobu: 2 šľahačkové (práškové) smotany, stužovač do šľahačky, citrónová poleva

Ako na to:

Cesto: Vodu a masť dáme zovrieť, pridáme múku a ihneď odstavíme. Do mierne vychladnutého zamiešame vajcia (vajcia dávame po jednom).
Dva plechy pomastíme a pokropíme vodou, potom na ne cesto rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry, cca 180 °C. Prvých 10-15 min rúru neotvárame.
Krém: Cukor upálime na karamel, potom zalejeme s vodou. V mlieku rozmiešame Zlaté Klasy a vylejeme do karamelu, uvaríme na kašu. Do vychladnutého zamiešame Heru.
Jeden plát natrieme plnkou, na plnku dáme šľahačky vymiešané so stužovačom a prikryjeme druhým plátom. Polejeme citrónovou polevou. Na vrch dáme viac hrbatý plát.

03.12.2008 | autor:

Podobné recepty