Delikátne cestoviny

Potrebujeme:

400 g bezvaječných cestovín (rúrky) 2 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 7 lyžíc olivového oleja, 2 bujóny (bazalka-tymián), 2 lyžice sušeného oregána, 1 balenie olív (cca 100 g) nakrájaných na kolieska, 10 nožičiek krabieho mäsa, 2 lyžice solamylu, 200 ml sladkej smotany, 100 ml vody

Ako na to:

Na olivovom oleji rozpustíme 2 bujóny, pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky a roztlačený cesnak. Dusíme cca 5-7 min, ak treba podlejeme trochou vody. Pridáme na kolieska nakrájané krabie tyčinky a olivy, dusíme ďalších 7 min.
Smotanu s vodou a solamylom rozmiešame v hrnčeku a pridáme k ostatným surovinám do panvice, miešame kým nám omáčka nezhustne.
Hotovú omáčku nalejeme na uvarené cestoviny a posypeme 2 PL oregana alebo rozdrobeným Niva syrom.

03.12.2008

Podobné recepty