Kuracie prsia s višňovou omáčkou

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs (4), 1 fľašu višňového kompótu, kryštálový cukor, solamyl, višňový likér (griotka, cherry, koňak), olej, škoricu, koreniacu zmes na mäso

Ako na to:

Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť, pridáme cukor, premiešame, dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode.
Keď zmes zhustne, vsypeme do nej odkôstkované višne, prehrejeme a prilejeme sherry.
Zemiakové krokety: Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme, pridáme vajíčko, soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety, ktoré opečieme.

14.12.2008

Podobné recepty