Kurča po provensálsky

Potrebujeme:

1 kurča, 70 g slaniny (údená, oravská), 200 ml bieleho vína, 200 ml masoxového vývaru, 3 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 2 paradajky, tymián, bobkový list, celé čierne korenie, rozmarín, čerstvú petržlenovú vňať

Ako na to:

Kurča rozporcujeme a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny a omotáme niťou, alebo slaninu pripevníme ihlicou. Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom. Pridáme pokrájané paradajky, tymián, bobkový list a 2-3 zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 1 hodinu. Pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10-15 minút.
Porcie môžeme na tanieri posypať petržlenovou vňaťou.

26.01.2009

Podobné recepty