Obrátený jablčník

Potrebujeme:

1,5 až 2 kg očistených jabĺk, 50 až 100 g mletých orechov, 1 Palmarin, 3–4 PL práškového cukru, strúhanú čokoládu na posypanie, Piškótové cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 3 PL hrubej múky, 3 PL solamylu

Ako na to:

Na plech rovnomerne rozložíme Palmarin pokrájaný na plátky a navrstvíme očistené a postrúhané jablká(do výšky 2 cm). Urovnáme ich dlaňou, posypeme strúhankou a mletými orechami.
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku zmiešanú so solamylom a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na pripravené jablká na plechu, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť najprv pri vyššej teplote, potom teplotu znížime a dopečieme.
Plech s upečeným koláčom šikovne obrátime na dosku, jablká urovnáme nožom a posypeme strúhanou čokoládou.

11.12.2008

Podobné recepty